DPF tisztító program

A korszerű dízelmotorok mindegyike részecskeszűrővel van ellátva, amely biztosítja a károsanyag kibocsátás csökkentését. Napjainkban egyre nagyobb problémák merülnek fel ezen járművek kipufogórendszeriben, melynek egyik eredménye a DPF szűrő teljes telítettsége. Ennek oka a kedvezőtlen működési körülményekben keresendő, melynek hatására a szűrő telítődik korommal. A kedvezőtlen körülmények kialakulásának oka a motorvezérlésben, magában a motorban, sok esetben a turbó vagy a DPF szűrő különböző érzékelőiben találhatók. De ennek okai lehetnek a hibás vagy szennyezett befecskendezők, az EGR szelep, vagy a különböző Diesel üzemanyagok, motorolajok használata is, ám a sűrű, rövid távolságok megtétele szintén problémát okozhat a DPF szűrőkkel.

A problémák akkor merülnek fel, amikor a DPF szűrő idővel bizonyos telítettséget ér el. Ennek eredményeképpen a telített szűrő a fennmaradó kipufogógázok áramlását akadályozza, ami természetesen közvetlen hatással van a motor teljesítményére, annak fojtásával.

Ha a rögzített koromrészecskék mennyisége meghalad egy bizonyos értéket, a rendszer automatikusan elindítja a regenerálási folyamatot. Ez a folyamat csak akkor kezdődik meg, amikor a motor eléri az üzemi hőmérsékletet, a sebesség legalább 80 kilométer/óra, és a motor körülbelül 2000 fordulat/perc fordulatszámon üzemel. Gyakran megesik, hogy a DPF-rendszer nem tudja elindítani a regenerációt. Ekkor a műszerfalon kigyullad a DPF-hibajelzés. A DPF szűrő ekkor már teljesen telített állapotba kerül és a rendszer már nem képes magát kiregenerálni.

Az eltömődött DPF szűrő nem mindig jelenti azt, hogy a szűrőt azonnal ki kell cserélni. Sok esetben a tisztítás, egyszerűbb és ügyfélbarát megoldás.

A XERAMIC® számos kiváló minőségű DPF tisztítószerrel rendelkezik, ami óriási költségmegtakarítást eredményez a felhasználóinak.

A XERAMIC® azt ajánlja, hogy a DPF szűrőtisztítót, megelőző jelleggel a karbantartások során, szabályos rendszerességgel használja, ezzel elkerülve a költséges, nem várt javításokat.

Mind a(z) 3 találat megjelenítve

 • 20131 DPF tisztító üzemanyag adalék – DPF Cleaner

  6 490Ft
 • DPF tisztító spray

  9 750Ft
 • Akció!

  Prémium DPF Szűrő tisztító készlet

  28 500Ft41 280Ft