Az üzemanyag-adalékanyagok használata az autóipari üzemeltetésben robbanásszerűen megnőtt az utóbbi években, részben annak köszönhetően, hogy szinte minden autógyártó és importőr elfogadta annak létjogosultságát. A jó minőségű üzemanyag-adalék rendszeres használata pozitív hatással van a motor működésére, megbízhatóságára, függetlenül az üzemeltető tankolási szokásától. Röviden: az üzemanyag-rendszer tisztítása része az autó karbantartásának. A holland Petromark Chemicals, a Xeramic termékek gyártója rendelkezik a legszigorúbb autóipari beszállítói minősítéssel és kizárólagos kenőanyag, illetve adalék beszállítója több motorgyártónak (pl. Rotax, Opel).

 

MIÉRT VAN SZÜKSÉG AZ ÜZEMANYAG-RENDSZER TISZTÍTÁSRA?

Az egyre szigorúbb nemzetközi károsanyag kibocsátási előírások és a rohamosan fejlődő motortechnika elvárják a motor és az üzemanyag minél pontosabb összehangolását. A motor üzemeltetése során viszont folyamatosan szennyeződések, korom és egyéb lerakódások, gyanta szerű vegyületek halmozódnak fel az üzemanyagellátó rendszerben.

Ezek a szennyezőanyagok a motornak növelik káros kipufogógáz-kibocsátását, üzemanyag-fogyasztását, továbbá drága javításokhoz, meghibásodásokhoz is vezethetnek. Kutatások kimutatták, hogy karbantartások során a XERAMIC® üzemanyagrendszer-tisztító rendszeres használata drasztikusan csökkenti a hibás működések kockázatát. Ezért fontos tehát, hogy az üzemanyag-rendszert rendszeresen tisztítsák a XERAMIC® üzemanyag-rendszer tisztító adalékkal.

A XERAMIC® CONCEPT szakemberei két különféle üzemanyag-tisztítószert fejlesztettek ki, amelyek sokoldalú tulajdonságokkal és alkalmazhatósággal rendelkeznek: Adalékanyag Diesel-, és adalékanyag benzinmotorok számára.

A XERAMIC® üzemanyag-rendszer tisztító adalékok természetesen kompatibilisek minden kereskedelemben kapható benzinnel, illetve gázolajjal, és használata minden rendszeres karbantartásnál ajánlott.

20119 XERAMIC® DIESEL INJEKTOR TISZTÍTÓ

 • Egy különleges adalékanyag a Diesel motor injektorok hatékony és alapos tisztításához, védelméhez.
 • A Diesel motorok belső szennyeződése nagyrészt olyan üzemszerű lerakódások jelenlétének tulajdonítható, mint a korom, gumi, gyanta stb., melyeket felold
 • 5 ponttal növeli a cetán számot
 • Rendszeres használata esetén az injektorok kiváló állapotban maradnak,  és biztosítja az optimális motorteljesítményt
 • Bármely típusú Diesel motorhoz (szívó, turbós, TDI, Common rail) alkalmazható
 • 10.000 km-enként célszerű alkalmazni, vagy hibás működés esetén
 • A 250 ml-es flakon tartalma max. 60 liter üzemanyaghoz ajánlott
 • Dízel befecskendező tisztító 250 ml

  5 190Ft
 • Benzin befecskendező tisztító

  5 190Ft

20122 XERAMIC® BENZIN INJECTOR TISZTÍTÓ

 • Különleges adalékanyag az injektorok hatékony és alapos tisztításához és védelméhez
 • A motor belső szennyeződése nagyrészt olyan lerakódások jelenlétének tulajdonítható, mint például a korom, gumi, gyanta stb. az injektorokban
 • Rendszeres használat esetén az injektorok kiváló állapotban maradnak, és biztosítja az optimális motorteljesítményt
 • Minden típusú benzin befecskendező rendszerhez, és turbó motorokhoz is alkalmazható
 • Teljesen biztonságos a katalizátor számára
 • 10.000 km-enként célszerű alkalmazni, vagy hibás működés esetén
 • A 250 ml-es flakon tartalma max. 60 liter üzemanyag mennyiséghez javasolt

A DPF SZŰRŐRŐL RÖVIDEN

A korszerű dízelmotorok mindegyike részecskeszűrővel van szerelve, amely biztosítja a károsanyag kibocsátás jelentős csökkentését. Napjainkban egyre nagyobb problémák merülnek fel ezen járművek kipufogórendszereiben, melynek egyik eredménye a DPF szűrő teljes telítettsége. Ennek oka a kedvezőtlen működési körülményekben keresendő, melynek hatására a szűrő telítődik korommal. A kedvezőtlen körülmények kialakulásának oka a motorvezérlésben, magában a motorban, sok esetben a turbó vagy a DPF szűrő különböző érzékelőiben találhatók. De ennek okai lehetnek a hibás vagy szennyezett befecskendezők, az EGR szelep, vagy különböző Diesel üzemanyagok, motorolajok használata is, ám a sűrű, rövid távolságok megtétele szintén problémát okozhat a DPF szűrőkkel.

A problémák akkor merülnek fel, amikor a DPF szűrő idővel elér egy bizonyos telítettséget. Ennek eredményeképpen a telítődött szűrő a fennmaradó kipufogógázok áramlását akadályozza, ami közvetlen hatással van a motor teljesítményére, annak fojtásával.

Ha az összegyűlt koromrészecskék mennyisége meghalad egy bizonyos értéket, a rendszer automatikusan elindítja a regenerálási folyamatot. Ez a folyamat csak akkor kezdődik meg, amikor a motor eléri az üzemi hőmérsékletet, a sebesség legalább 80 kilométer/óra, és a motor legalább 2000 1/perc egyenletes fordulatszámon üzemel. Gyakran megesik, hogy a DPF-rendszer nem tudja elindítani a regenerációt. Ekkor a műszerfalon kigyullad a DPF-hibajelzés. A DPF szűrő ekkor már teljesen telített állapotba kerül és a rendszer már nem képes magát kiregenerálni.

Az eltömődött DPF szűrő nem mindig jelenti azt, hogy a szűrőt azonnal ki kell cserélni. Sok esetben a tisztítás, egyszerűbb és ügyfélbarát megoldás.

A XERAMIC® számos kiváló minőségű DPF tisztítószert fejlesztett ki, melyek rendszeres használata jelentős költségmegtakarítást eredményez az üzemeltetőknek.

20131 XERAMIC® DPF TISZTÍTÓ

Igen hatékony, csúcsminőségű üzemanyag-adalék, mely gyorsan tisztítja, regenerálja a telített Diesel részecskeszűrőt annak szétszerelése nélkül.

 • Rendszeres használata többszörösére növeli a részecskeszűrő (DPF) élettartamát
 • A jó hatásfokal működő DPF szűrő eredménye az alacsony üzemanyagfogyasztás, egyenletesen magas motor teljesítmény, hosszabb motorolaj ciklus, kedvezőbb kenési tulajdonságok, üzembiztos motorműködés
 • Rövid távolságok, forgalmi dugókban és erős forgalomban történő vezetéskor javasoljuk, hogy töltsön 250 ml Xeramic DPF tisztítót 2500-3000 km -ként az autó üzemanyag tankjába!
 • Bármely Diesel üzemű személygépkocsiban, furgonban, teherautóban, autóbuszban és munkagépben probléma nélkül alkalmazható!
 • A 250 ml-es flakon tartalma max. 60 liter üzemanyag mennyiséghez javasolt
 • 20131 DPF tisztító üzemanyag adalék – DPF Cleaner

  6 490Ft

További cikkeink